1 år sedan

Med en företags-speed-dating-icebreaker kan många deltagare lära känna ett stort antal deltagare snabbare. En rolig pausövning som förhoppningsvis leder träffen till ett lyckat samarbete!

Speed dating har nog dem flesta av oss hört talas om, här applicerar vi det konceptet på ett möte, utbildning och olika typer av events som en icebreaker eller en rolig pausövning.

Deltagarna paras ihop med en partner som de får prata med i 2 minuter. När denna tid gått markeras det med något slagt ljud och då är det dags att flytta vidare till nästa person, och så fortsätter det.

Detta gör det möjligt att träffa ett stort antal deltagare på väldigt kort tid. Här finns det inte utrymme för pinsamma tystnader. :) Förhoppningsvis hittar de någon som delar deras mål, visioner och förväntningar.

Det är dessutom en perfekt start för en LinkedIn- eller Instagram förfrågan och med tid även framtida samarbete möjligtvis, vem vet. Hur som helst är det ett sätt att göra deltagarna bekväma med varandra och ger en uppfattning om varje deltagare.

Så här gör du

Ge hälften av dina deltagare siffran ett och resterande halvan två. Skapa par bestående av en etta och en tvåa. Beroende på plats och lokal kan du ställa upp bord eller bara två stolar tillsammans lite utspritt i lokalen för att göra samtalen mer privata (vilket är att föredra).

Annars fungerar det även att prata med den som sitter mittemot vid bordet, eller att alla deltagare står upp under hela aktiviteten.

Var tydlig med vilken siffra som ska byta plats till nästa partner efter de två minuterna. Använd någon form av klocka, bjällra eller timer så deltagarna vet när de ska byta partner.

Försök att låta i alla fall hälften av alla deltagarna hinna prata med varandra, allt beror på hur många deltagare du har och hur lång tid teambuildingen får ta.

Ska alla kunna mötas, så kan du med fördel efter första halvan be den andra siffran som hitintills suttit still att byta platser istället, så de också får röra på sig.

Ämnen för speed meeting

Hjälp dina deltagare på traven genom att föreslå några ämnen de kan beröra;

  1. Namn och kontaktinformation
  2. Vad de arbetar med och arbetsuppgifter
  3. Varför de deltar på mötet / utbildningen / eventet.

Du kan även hitta på egna ämnen du anser viktiga att ta upp, men håll de enkla, då deltagarna ska hinna besvara ämnena båda två inom 2 minuter.

Skriv upp dina valda ämnen på en whiteboard, ett papper vid varje bord eller visa dem via en projektor. De ynka två minuterna får inte gå åt till att komma ihåg vad de skulle prata om.

Deltagare som redan känner varandra?

Roliga pausövningar är uppskattat av både personer som inte känner varandra som av personer som redan tror dom vet allt om varandra. De kan vara medarbetare, medlemmar av något slag eller vänner.

Du behöver inte göra så mycket annorlunda, men ämnena de ska diskutera kan du ändra på. Föreslå istället ämnen som;

  1. Berätta om din favorit TV-serie och varför du tycker just den.
  2. Dela med dig av en sak du inte tror din medarbetare vet om dig. Kan vara allt mellan himmel och jord.
  3. Om du fick träffa en historisk person, vem skulle det vara och varför?

Detta är en pausövning som inte kräver någon förberedelse alls nästan och kan appliceras på både utåtriktade och för de som är lite mer introverta.

Starta dagen med speed meeting som en ice breaker eller gör den som en rolig pausövning under dagen för att få deltagarna lite fysiskt aktiva.


Ta reda på mer:

Häng med i den automatiserade utvecklingen!

Hej, hopp och hälsa - icebreaker

En favorit för teambuilding - Hitta 10 gemensamma nämnare!