1 år sedan

Öppna ditt möte, konferens eller event med enkla teambuilding aktiviteter och få en bättre effekt av hela mötet.

Testa denna ice breaker för att skapa en lättsam stämning och för att skapa en mjuk och naturlig övergång till resten av dagen. Mer ice breakers åt folket!

Roliga och kamratliga ice breakers

Uppmuntra dina deltagare att ha kul tillsammans! Här är några exempel på ämnen som har fungerat väldigt bra för andra i mötesbranschen:

  • 5 favoriter TV-serier
  • 5 sämsta filmerna de sett
  • 5 favoritblommor
  • 5 länder de vill besöka
  • 5 favoritdjur
  • 5 favoriträtter
  • 5 bästa novellerna
  • 5 favorit-skräckfilmer
  • 5 bästa godissorterna
  • 5 hobbys de vill göra, som de inte gör idag
icebreaker memlin fun together teambuilding


En ice breaker som relaterar till ämnet för dagen Välj ut ett ämne som är kopplat till agendan för dagen. Kring ett ämne som “motivation” kan du t ex be deltagarna att presentera de fem faktorer som motiverar dem mest som individer på jobbet.

Är ämnet “lyssna mer effektivt” kan du fråga efter de fem sämsta egenskaperna hos en dålig lyssnare. Brainstorma själv kring ämnet vad du vill ha ut av aktiviteten, bara fantasin sätter gränserna för potentiella frågor.

Fem av någonting - ice breaker: Gör så här!

1. Skapa grupper om fyra till fem personer. Försök mixa så mycket som möjligt för att deltagarna ska få nya bekantskaper.

2. Ge instruktioner för aktiviteten och berätta vad ämnet är (ämnen som i exemplen ovan). Alla i grupperna gör en individuell lista, som sedan diskuteras i sin grupp. Deltagarna lär känna varandra bättre och diskussioner om varför de gillar/ogillar deras fem utvalda kommer flöda.

3. Alternativt kan ämnet beröras på gruppnivå (inga individuella listor, en lista för varje grupp). Då är det viktigt du ber deltagarna att utse en antecknare i varje grupp som sedan kan presentera huvudpunkterna från just deras gruppdiskussion när uppgiften är klar.

4. Gå gärna runt bland de olika grupperna under deras diskussioner och bara lyssna! Något kan vara intressant eller kul att lyfta inför hela gruppen sen möjligtvis, utan att peka ut någon så klart.

5. När diskussionerna nu är avklarade i smågrupperna ber du en frivillig läsa sin individuella lista eller be dem att berätta om gemensamma favoriter i deras grupp. Har listorna gjorts på gruppnivå, ber du antecknaren från varje grupp att presentera deras grupps lista.

6. Presentationen av de gruppernas olika listor i denna ice breaker leder lätt till skratt och diskussion, en vinnande kombo helt enkelt!

7. När alla grupper har presenterat något kan du fråga om någon önskar tillägga något till diskussionen innan ni går vidare i mötet.

Tiden för denna aktivitet beror på antalet grupper som ska presentera sin diskussion, men vanligtvis tar den cirka 10-15 minuter som de flesta andra ice breakers.

Lycka till!


Ta reda på mer:

Speed dating blir speed meeting - icebreaker

Vad är ett eventsystem?

Hej, hopp och hälsa - icebreaker