1 år sedan

Aktiviteter för möten, konferenser och teambuilding. Dessa icebreaker går utmärkt att applicera på en mängd olika företagsevent.

Få en bättre effekt och energigivande start på dina möten och events med dessa isbrytare. På så sätt stimuleras även höger hjärnhalva som står för bl.a. intuition, känslor, kreativitet och att tänka helhet.

Använd dessa isbrytare på din egen arbetsplats och på dina möten för att bygga starka, effektiva team. Instruktioner och förslag på hur du får ut det mesta av dessa icebreaker-aktiviteter kommer länkade här:

1. Icebreaker - Hej, hopp och hälsa: Få dina deltagare att känna sig mer bekväma att hälsa och prata med varandra på ett enkelt och roligt sätt. Här kommer två tips att testa, det kräver lite förberedelse, men det kan det väl vara värt.

2. Icebreaker - Ett ord: Denna går att testa på vilket ämne som helst. Ett ämne får beskrivas med endast ett ord. Exempel från branschen vid teambuilding om konfliktlösning fick deltagarna starta sessionen genom att säga vad de tänker på när de tänker på konflikter. Ett annat exempel från en session om kultur, blev deltagarna ombedda att beskriva sin nuvarande kultur i ett ord. Kan leda till många intressanta tankar och diskussioner. Ta reda på mer här.

3. Icebreaker - Hitta 10 gemensamma nämnare: Få alla deltagarna i gruppen/grupperna att hitta tio saker gemensamt. Börja med att klargöra att kroppsdelar och liknande inte räknas. Ta reda på mer hur du leder denna aktivitet.

4. Icebreaker - Rolig och konstig: Vill du starta mötet, teambuildingen och sessionen med ett brakskratt? Dessa icebreakers kanske inte representerar ämnet för dagen, men de är roliga, annorlunda och fungerar som en uppvärmare för att hålla diskussionerna uppe i resten av mötet.

5. Icebreaker - Speed dating blir speed meeting: Har du någon gång testat speed dating? Denna aktivitet har formats just efter det konceptet. Deltagarna får prata med ett stort antal av de andra närvarande och skapar lite fysisk aktivitet som uppvärmning när alla ska byta plats i rummet. Kolla här.

6. Icebreaker - Fem av någonting: Använd 3, 5 eller 8 av någonting, välj själv. Detta är en aktivitet som snabbt låter deltagarna dela intressen och som lätt går att skräddarsy efter ditt mötes behov och syfte. Gör intressena relevanta till mötet/sessionen eller låt deltagarna lära sig mer om varandra.

7. Icebreaker - Boostade frågor: Vill du uppmuntra till reflektion och öppenhet? Värm upp ditt möte med dessa frågor, samtidigt som deltagarna kan dela något betydelsefullt för dem. Se vilka frågor du kan använda här. Välj efter det humör och stämning du vill uppmuntra till under mötet och sessionen. Frågorna är lätta att forma efter eget val.

8. Icebreaker - Tre höjdpunkter: Dessa aktiviteter är egentligen utvecklade för teambuilding med poliser i USA. (Tänk lite stela, allvarliga polisansikten för att förstå vikten av denna typ av aktiviteter:). Denna icebreaker gör det möjligt att för deltagarna att reflektera över sina tidigare år av arbete eller utbildning. De ska välja tre tillfällen att dela med resterande deltagare när de gjorde sina allra bästa arbetsinsatser, deras karriärframgångar och vad som gjort dem till dem de är idag. Led mötet så här.

9. Icebreaker - Dina favoriter: En aktivitet där deltagarna inte kan få fel. Från husdjur till blommor, till frimärken och träning, alla har någon form av favoriter och intressen. Här är det med fördel bra att hålla aktiviteten lättsam för att få deltagarna att känna sig bekväma att delta. Religion, politik och liknande ämnen är big no, no här! Låt dina deltagare lista sina intressen och favoriter, på ett enkelt och roligt sätt, och lär känna dom ännu mer. Exempelvis; Äta hamburgare från den lokala krogen, mysa med sin hund eller kanske dansa salsa utomhus? Alla svar är “rätt”. :) Gör så här.

10. Icebreaker - Ditt personbästa: Be deltagarna att tänka tillbaka på deras karriärväg och se ut ett tillfälle där alla deras bästa sidor agerade på topp. Uppmana dem sedan att dela detta ögonblick med en mindre grupp. Ta reda på mer om denna icebreaker som låter människor dela det bästa med dem själva!

Även i ditt regelbundna schema, vid veckomöten och liknande gör en kort icebreaker stor skillnad för resultatet av de följande diskussionerna och mötet i sin helhet. Starta med en bra känsla och lämna med en ännu bättre känsla.

Lycka till!


Ta reda på mer:

Lyckade event händer inte bara: Anmälningssystem

Den kompletta eventplanerings-guiden; Del 1 - Före eventet

Så motiverar du dina anställda i 11 enkla steg!